Foto. Scanpix/LETA

Čipsi 0

Lai arī čipsi šķiet nekaitīga un ērta uzkoda, tie satur hidrogenētas eļļas, kas izjauc smadzeņu neirotransmiteru darbību. Īpaši cieš serotonīna ražošana jeb hormons, kas palīdz uzturēt mieru, labu garastāvokli un emocionālo līdzsvaru.

ASV Lauksaimniecības departaments ir norādījis, ka cilvēkiem, kas bieži ēd apstrādātus produktus, piemēram, čipsus, uzkodas ar garšas pastiprinātājiem, trauksmes līmenis ir ievērojami augstāks nekā tiem, kuri izvēlas dabīgus ēdienus. Šāda pārtika izraisa iekaisuma procesus organismā, kas ietekmē arī nervu sistēmu.

Ja tomēr vēlies kaut ko kraukšķīgu un sāļu, speciālisti iesaka pagatavot kale kāposta čipsus, kas ir kā veselīga alternatīva. Vienkārši noņem lapas no kāposta galviņas, pārlej tās ar olīveļļu, pievieno šķipsniņu sāls un cep 175 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz lapas kļūst kraukšķīgas. Kāposts ir lielisks B6 vitamīna avots, kas palīdz mazināt trauksmi un stabilizēt garastāvokli.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.