Saldumi un konfektes 0
Saldumi rada īslaicīgu eiforiju, jo cukurs momentā paaugstina glikozes līmeni asinīs, dodot īsu enerģijas pieplūdumu. Taču šis efekts ir mānīgs, pēc tam straujš cukura līmeņa kritums, kas var izraisīt nervozitāti, roku trīci un pat panikas sajūtu.
Augsts cukura līmenis aktivizē arī tādus stresa hormonus kā adrenalīnu un kortizolu, kas pastāvīgi uztur organismu trauksmes režīmā. Ja saldumus ēd regulāri, ķermenis pierod pie šiem enerģijas kāpumiem un kritumiem, un trauksmes sajūta kļūst par normu.
Tāpēc labākā alternatīva ir augļu salāti, tie satur dabīgos cukurus, kas uzsūcas lēnāk, kā arī antioksidantus un šķiedrvielas, kas palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni un garastāvokli.




