Pākšaugi 0
Pupiņas, lēcas, zirņi – tie visi ir vērtīgs augu izcelsmes olbaltumvielu un minerālvielu avots. Tie satur daudz šķīstošo šķiedrvielu, kas samazina holesterīna uzsūkšanos zarnās un veicina “sliktā” holesterīna līmeņa samazināšanos asinīs.
Rieksti
Īpaši vērtīgi ir valrieksti un mandeles – tie satur veselīgās taukskābes, šķiedrvielas un E vitamīnu. Regulāra riekstu lietošana uzturā palīdz līdzsvarot “labā” un “sliktā” holesterīna attiecību, kā arī mazina infarkta un insulta risku.
Avokado
Šis auglis ir bagāts ar mononepiesātinātajām taukskābēm un šķiedrvielām. Nomainot uzturā piesātinātos taukus ar avokado, iespējams būtiski uzlabot sirds veselību un samazināt sliktā holesterīna līmeni, it īpaši cilvēkiem ar lieko svaru.




