Foto – Shutterstock

Ja vardarbība ģimenē 0

Gadās, ka naktsmājas var sniegt kāds paziņa, draugs, vecāki, brāļi, māsas. Ja šādas iespējas nav un, sevišķi, ja tā ir sieviete ar bērniem, kura palikusi uz ielas, var vērsties specializētos krīzes centros, piemēram, “Mīlgrāvis” vai “Māras centrs” (Rīga). Kad dzīvības un veselības briesmas ir novērstas, nākamais solis ir ziņot policijai par notikušo.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šajos 5 datumos dzimušas īstas kompānijas dvēseles, viņi burtiski izstaro gaismu visur, kur iet
13 pazīmes, kas liecina – tavs partneris ir “toksisks” un zog tavu laimi 9
Ukrainas galvenais izlūks palika dzīvs – detaļas, kā Kijivai izdevās izjaukt “Putina vilku suņa” atentātu pret Budanovu
Lasīt citas ziņas

Tāpat jebkurš ģimenes vardarbībā cietušais no 2014.gada 31.marta var saņemt tūlītēju aizsardzību pret vardarbību, ja varmāka apdraud cietušā dzīvību, brīvību un veselību. Pagaidu aizsardzību pret vardarbību cietušie var lūgt policijai un tiesai. Policija, izbraucot uz izsaukumu, var nekavējoties pieņemt lēmumu par nošķiršanu – uzlikt par pienākumu varmākam pamest mājokli, kā arī aizliegt viņam tuvoties mājoklim un sazināties ar cietušo. Policijas lēmums par nošķiršanu tiek izpildīts nekavējoties un ir spēkā līdz astoņām dienām.

Ja ģimenes vardarbībā cietušais vēlas, lai aizsardzība tiktu nodrošināta arī pēc policijas lēmuma darbības beigām, tad šādu lēmumu par aizsardzību var pieņemt tiesa. Pieteikumu tiesai cietušais var iesniegt ar policijas starpniecību. Ja cietušais nav lūdzis policiju iesniegt pieteikumu tiesai izsaukuma laikā, vai arī policija nav izsaukta, tad cietušais pats var iesniegt tiesā pieteikumu pagaidu aizsardzībai. To var izdarīt arī ar interneta starpniecību, aizpildot iesniegumu mājaslapā www.pretvardarbibu.lv.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.