
Kā saldējumu iekļaut uzturā gudri? 0
Lielākais pārsteigums daudziem varētu būt tas, ka saldējums, lietots saprātīgi, var pat palīdzēt uzturēt līdzsvarotu diētu, nevis to izjaukt. Eksperti atzīst, ka tas nav viennozīmīgi slikts produkts, tieši pretēji. Tas var kļūt par nelielu psiholoģisku “balvu” vai motivāciju, neizraisot pārēšanos vai vainas sajūtu, ja tas tiek iekļauts ēdienkartē apdomīgi.
1. Porcija ir svarīgāka par produktu
Viena no būtiskākajām atziņām – neliela saldējuma deva (piemēram, bumbiņa glāzītē, nevis vesela kārbiņa) var ievērojami mazāk ietekmēt svaru nekā regulāra mazo “nepamanīto” našķu uzņemšana visa dienas garumā. Tas nozīmē, ka dažkārt apzināta saldējuma baudīšana ir labāka nekā stingra atteikšanās, kam seko nekontrolēta pārēšanās vēlāk.
2. Izvēlieties kvalitatīvu produktu
Meklējiet saldējumu ar dabīgām sastāvdaļām – īstu pienu, ogām vai augļiem, bez liekām piedevām. Saldējums, kas gatavots no īsta jogurta vai augļu biezeņa, var saturēt vērtīgas uzturvielas, piemēram, kalciju, šķiedrvielas un pat vitamīnus. Tādi produkti var būt pat ieteicami, ja tie palīdz uzturēt labu garastāvokli, īpaši karstā laikā.