Foto – LETA

Kā pacients nonāk līdz terapijai ar CyberKnife tehnoloģiju? 0


Dr.Dace Saukuma skaidro: “Jebkurš pacients (Latvijas vai citu valstu), kas vēlas saņemt terapiju privātajā veselības aprūpes sektorā, piesakās uz konsultāciju, atsūta esošo medicīnisko informāciju un izmeklējumus. Terapija tiek veikta tikai saskaņā ar indikācijām un pēc ārstu konsīlija lēmuma gadījumos, kuros CyberKnife tehnoloģijai ir priekšrocības un tā var sniegt būtisku uzlabojumu pacienta veselības stāvoklim.”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
TV24
STOPkadri: Slavenākā Covid-19 vakcīna ir Ilmāra Rimšēviča kabatā
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Jāpiebilst gan, ka CyberKnife nav viennozīmīga alternatīva visiem audzēju gadījumiem. Šī metode galvenokārt paredzēta tādu audzēju ārstēšanai, kuru izmēri nepārsniedz 3 cm diametrā (ļoti retos gadījumos līdz 5 cm), līdz ar to pirms šīs terapijas nozīmēšanas katru gadījumu rūpīgi izvērtē, vai CyberKnife spēs panākt pacientam vislabākos rezultātus.

Atklājot ļaundabīgu vai labdabīgu veidojumu, atkarībā no tā atrašanās vietas, tiek izvērtētas ārstēšanas metodes, kas nodrošinātu pacientam vislabāko iespējamo rezultātu. Kopumā ir pieejamas dažādas metodes. Tā var būt ķirurģiska operācija, daļēji vai pilnīgi likvidējot audzēja šūnas, ķīmijterapija, kas ar medikamentu palīdzību iedarbojas uz audzēja šūnām, kā arī staru terapija, audzēju mērķtiecīgi apstarojot. Bieži vien šos ārstēšanas veidus kombinē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai speciālists varētu izvērtēt, vai modernā staru terapija būs iespējama konkrētajā gadījumā, ir nepieciešams ārsta slēdziens (audzēju gadījumā – onkologu konsīlija slēdziens) un vizuālie izmeklējumu rezultāti (datortomogrāfija, magnētiskās rezonanses izmeklējums).

Pirmie pacienti SRC “Sigulda” ieradīsies jau nākamnedēļ. Sākotnēji tiks ārstēti pacienti ar dažādas lokalizācijas audzēju metastāzēm un primāriem labdabīgiem audzējiem galvas un muguras smadzenēs. No 2017.gada tiks ieviesta ar pacienta elpošanu sinhronizēta ārstēšana, kas ļaus sasniegt audzējus plaušās, aknās. Plānotā pacientu plūsma paredz 125 pacientu ārstēšanu 2016.gadā, sasniedzot 500 pacientus 2021.gadā no tuvākā reģiona – Baltijas, Austrumeiropas un Ziemeļvalstīm. Pilnas terapijas izmaksas, iekļaujot datortomogrāfijas un magnētiskās rezonanses izmeklējumus, kas nepieciešami radioķirurģijas plānošanai, sastāda 7500 eiro.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.