Ieteikumi jaunajā gadā, lai dzīvotu veselībā 0

Šis gads ir nozīmīgs ar to, ka pastiprināti jāveltī uzmanība savai veselībai. Tāpēc Inga Ruņģe aicina, sākot no janvāra beigām, harmonizēt savas došas.
Vatām vairāk jācenšas gulēt, tas ir – doties pie miera līdz 22:00, lai nomierinātu savu nervu sistēmu. Pirms gulētiešanas ieteicams izpildīt jogas vingrinājumu kompleksu Chandra Namsakar (Mēness sveiciens) un iet vannā, izmantojot lavandas vai bazilika ēterisko eļļu. Pēc vannas procedūras vēlams iemasēt ķermeni ar eļļu. Vatām der sezama, kviešu asnu, avokado vai aprikožu kauliņi eļļa. Ikdienā, lai darbi ritētu raiti, var izmantot citrona, apelsīna un neroli ēteriskās eļļas. Vismaz vienu reizi nedēļā vajadzētu sevi palutināt ar vispārējo ķermeņa masāžu. Jāseko līdzi uzturam, lai tas būtu vitamīniem un augu taukiem bagāts. Ēdienā vajadzētu sabalansēt visas sešas garšas (rūgts, sīvs, skābs, ass, salds, sāļš). Aizraušanās ar diētām Vatām ir kaitīga veselībai. Katru rītu nepieciešams veikt elpošanas tehnikas Pranajama vai nodarboties ar meditāciju, kā arī izpildīt jogas vingrinājumus (Surya Namaskar).

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Pittām vēlamais vakara rituāls ir līdzīgs kā Vatas došas pārstāvjiem. Ēteriskās eļļas, ko var izmantot vannas procedūrām – lavanda, roze, jasmīns, piparmētra, sandals. Bāzes eļļas – olīveļļa, kokoseļļa, ghī sviests. Jākontrolē, lai asā garša uzturā (no sešām garšām) nebūtu dominējošā. Vismaz vienu reizi nedēļā vajadzētu ieturēt gavēni. Fiziskās aktivitātes Pittām ir ļoti būtiskas – lai spētu pareizi transformēt savu lielo enerģijas plūsmu.

Lai līdzsvarotu Kaphu, nebūtu ieteicams pārlieku aizrauties ar lielo gulēšanu. Līdz 22:00 vēlams aizmigt, lai vismaz 05:00 no rīta varētu mosties un paspēt paveikt visus fiziskos un elpošanas vingrinājumus. Ēst reti un mazās porcijās. Starp citu, Kaphas konstitūcijas tipam ļoti labi ieteicama svaigēšana, kā arī biežāk var veikt atslodzes dienas (salīdzinoši ar Vatas un Pittas pārstāvjiem). No ēteriskajām eļļām var izmantot kiparisu, ciedru, rozmarīnu, eikaliptu, apelsīnu. Viena no labākajām bāzes eļļām, ko var izmantot masāžu laikā – kukurūzas eļļa. Toties vasaras laikā ieteicams izmantot kokoseļļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

No ājurvēdas preparātiem, ko ikdienā var lietot jebkuras konstitūcijas pārstāvis, Inga Ruņģe iesaka – Triphala. To lietojot, ne tikai harmonizējas visas trīs došas, bet arī attīrās resnā un tievā zarna, aizkuņģa dziedzeris un liesa, kā arī žultspūslis un akna. Pirms lietot šo ajūrvēdas līdzekli, būtu nepieciešams veikt ārsta izmeklējumu, jo – ja pacients ir iedzīvojies kuņģa čūlā, ir kāda alerģija vai ticis pie urīnceļu iekaisuma, tad šo ārstniecības zāli nebūtu ieteicams lietot bez ārsta uzraudzības. Kategoriski aizliegts lietot grūtniecēm un barojošām mammām. Ja neesiet šo cilvēku lokā, tad triphalu var lietot 2 reizes dienā pa vienai tabletei.

Mīliet, sargājiet un lutiniet sevi!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.