
Piena produkti ar zemu tauku saturu 0
Piena produkti ar zemu tauku saturu, piemēram, vājpiens, kefīrs, jogurts un biezpiens, ir svarīgs uztura elements, kas palīdz uzturēt veselīgu muskuļu un nervu sistēmas darbību, kā arī normālu ķermeņa temperatūras kontroli.
Šie produkti satur kalciju jeb minerālu, kas ir ne tikai svarīgs kaulu stiprināšanai, bet arī nervu impulsu pārvadei un muskuļu kontrakcijām, tostarp sviedru dziedzeru regulēšanai. Tāpēc pietiekama kalcija uzņemšana var palīdzēt samazināt sviedru dziedzeru pārmērīgu aktivitāti.
Turklāt zema tauku satura piena produkti ir viegli sagremojami, neradot papildu slodzi organismam. Savukārt, produkti ar augstu tauku saturu var palielināt gremošanas procesa radīto siltumu, kas var veicināt intensīvāku svīšanu.