Ķirbis 0
Ķirbis ir viens no rudens simboliem, bet tas nav tikai dekoratīvs dārzenis. Tas ir arī uzturvielām bagāts un sirdij draudzīgs produkts, kas satur daudz šķiedrvielu, maz kaloriju un tajā pašā laikā ir piepildīts ar antioksidantiem, kas palīdz pasargāt šūnas no bojājumiem.
Ķirbī ir arī vitamīni A, C un E, kā arī kālijs, kas ir minerālviela, kas palīdz uzturēt stabilu asinsspiedienu. Atšķirībā no daudziem rūpnieciski pārstrādātiem ēdieniem, ķirbis ir dabiski ar zemu nātrija saturu, kas nozīmē mazāku slodzi sirdij un nierēm.
Ķirbi var pagatavot dažādos veidos, piemēram, biezzupās, sautējumos vai pat saldajos ēdienos. Lai ēdiens būtu veselīgāks, labāk izvairīties no pārāk saldiem ķirbju desertiem, bet izvēlēties, piemēram, ķirbju un lēcu zupu ar ķiplokiem un čili. Šķiet, ka vislabākās ķirbju receptes atradīsi šeit.



