
3. Kāposti 0
C vitamīna saturs: 93 mg uz 100 gramiem (aptuveni 1,5–2 glāzes) svaigu kāpostu. Kāposti, pateicoties to blīvajam uzturvielu saturam, ir kļuvuši par modernu lapu zaļumu. Tie satur vairāk nekā 90 mg C vitamīna aptuveni divās glāzēs svaigu kāpostu. Kāposti ir bagāti arī ar šķiedrvielām, K vitamīnu, magniju un antioksidantiem. Šīs uzturvielas veicina sirds, kaulu un imūnsistēmas veselību. Ieteicams kāpostus pievienot sautējumiem vai zupam un salātiem, bet var arī izžāvēt kā čipsus.
Svaigi kāposti ir vislabākais variants. Saldēti vai konservēti kāposti var zaudēt daļu C vitamīna, tāpēc ieteicams tos lietot svaigus vai viegli apstrādātus.