Foto – Shutterstock

Katrai stihijai sava vieta 0

Pirtī virmo sasilis gaiss. Uguns uzkarsētiem akmeņiem uzlejam ūdeni – ceļas tvaiki. Zemes stihiju pārstāv slotas un augi. Ja visas stihijas ir līdzsvarotas, mūs pārņem burvīgas sajūtas.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Pirtiņas vide un slotu enerģētiskā iedarbība rada noskaņu, kādā daudz vieglāk rodama saskarsme ar dabas spēku. Dažreiz, ja par maz darbojas ar augiem, ja pirts slota gadījusies vārga, stihiju līdzsvars tiek izjaukts.

Nevajag likt akcentu uz kaut ko vienu, piemēram, censties pēc augstas temperatūras. Nereti cilvēkam sakrājies par daudz stresa, grib to it kā nosvilināt, tāpēc ilgstoši sēž pērtuvē uz augšējās lāvas, kamēr ausis svilst. “Taču labuma no tā nav, jo ir par daudz Uguns stihijas. Līdz ar to nevis atbrīvojas no problēmām, bet koncentrē tās konkrētā organisma vietā un tad brīnās, kādēļ pēc pirts sāp galva, sirds gurst vai pavilkties nevar,” atklāj pirtnieks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Daudz kas atkarīgs no mitruma pakāpes pērtuvē – tieši tas izvelk no organisma visu lieko. Ne velti saka, ka pirtī iespējams nonākt meditatīvā stāvoklī – enerģētiskais ķermenis atdalās no fiziskā, saglabājot saikni ar to.

Lejot ūdeni uz sakarsētajiem akmeņiem, rodas gars. Ienākot pērtuvē, sūtām pirts gariņam sveicienu, bet, dodoties mājās, pasakām paldies un atvadāmies.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.