Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto. pexels.com/ cottonbro studio

Pārmērīga gāzu veidošanās 0

Gāzu veidošanās bieži tiek saistīta ar šķiedrvielām vai piena produktiem, taču cukurs var būt tikpat nozīmīgs cēlonis. Pārstrādāti pārtikas produkti ar augstu cukura saturu, piemēram, konfektes vai gāzētie dzērieni, var traucēt zarnu mikrofloras līdzsvaru, izraisot disbiozi – stāvokli, kad kaitīgās baktērijas zarnās vairojas ātrāk nekā labās.

Tas var izraisīt gremošanas traucējumus, tostarp pārmērīgu gāzu veidošanos un diskomfortu. Ja pamani, ka gāzes rodas biežāk, pārskati, cik daudz saldu uzkodu vai dzērienu esi lietojis. Samazinot cukura uzņemšanu un iekļaujot probiotikas (piemēram, kefīru vai skābētus kāpostus), var uzlabot zarnu veselību.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.