Foto – Shutterstock

Gadījumos, ja tomēr vīruss ir spējis savairoties un iesnas sākušās, vajadzētu mazināt risku infekcijas nokļūšanai ausīs. Nākošajās dienās būtu jālieto deguna pilienus, lai mazinātu tūsku un nodrošinātu maksimāli brīvu elpošanu. 1

Kad deguns ir pilns, visvairāk problēmu cilvēks sev sagādā tad, kad cenšas no visa spēka izšņaukt vienlaicīgi abas nāsis. “Tas ir nepareizi, jo šādos brīžos papildus spiediens tiek vērsts uz ausīm, kas palīdz infekcijai vieglāk nonākt vidusauss dobumā”, norāda otolaringoloģe. Deguns būtu jāšņauc mierīgi – vienu nāsi pēc otras. Ārste neiesaka šņaukt puņķus uz iekšu, jo tad tiek iešņaukta inficēta gļota, kas tālāk nonāk aizdegunā un pastāv risks inficēt balseni un rīkli. Vienigie, kas nevar izbēgt no puņķu šņaukšanas uz iekšu, ir mazi bērni, jo viņi nespēj izšņaukt degunu tā, kā to dara pieaugušie. Tādēļ bērniem visbiežāk deguns tiek skalots ar fizioloģisko šķīdumu, lai atbrīvotos no puņķiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Tieši deguna vai kakla saslimšanas, kā arī osteohondroze var izraisīt sāpes vidusausī. Ja pacientam ir viegls vidusausu iekaisums, tad jārēķinās ar aptuveni nedēļu ilgu ārstēšanu, ja ir smags iekaisums ar dzirdes problēmām, tad ilgāk.

Pēdējā laikā ārste novēro aizvien vairāk gados jaunus cilvēkus, kam pēkšņs dzirdes zudums saistīts ar dzirdes nervu akūtu pataloģiju, ko ir raisījis stress un asinsspiediena krasas izmaiņas. “Ja dzirde pasliktinās, rodas trokšņi vai skaņas izkropļojumi, tad maksimāli ātri jānokļūst pie ārsta, jo ir gadījumi, ka nedēļu ieilgušai problēmai jau palīdzēt vairs nav iespējams”, norāda Irina Čučujeva.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gadījumos, ja ir iesnas, bet ir nepieciešams lidot, būtu ieteicams iedzert antihistamīnu saturošus preparātus, kā arī nodrošināties ar deguna pilieniem vai aerosoliem, kas veicina deguna dobuma drenāžu. Pilienus obligāti būtu jālieto pirms pacelšanās un nolaišanās, kad ir vislielākās spiediena atšķirības. Lai neizjustu sāpes ausīs, bungu dobuma ventilācijas kanāliem ir jābūt caurlaidīgiem. Ja tie ir slēgti, tad dobumā veidojas vakums un spiediens nevar izlīdzināties.

Visa lidojuma laikā ir ieteicams lietot sūkajamās konfektes, lai nodrošinātu maksimāli intensīvu siekalu rīšanas procesu. Gadījumos, kad neesot slimam, pēc lidojuma aizkrīt ausis, var mēģināt aizspiest nāsis un izelpot. Šādu vingrinājumu būtu jāatkārto vairākas reizes. Ja viss ir kārtībā ar ausīm, tad dienas laikā problēmām vajadzētu pazust.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.