Neēd treknu! 0

Rūpējoties par sirds veselību, vēlams samazināt treknas gaļas, pusfabrikātu, kā arī ne tik veselīgās gatavās produkcijas apjomus uzturā. Tāpat jāpievērš uzmanība maltītes pagatavošanas veidam. “Tā vietā, lai ceptu gaļu vai zivis lielā eļļas daudzumā uz pannas, tos labāk tvaicēt vai pagatavot cepeškrāsnī. Arī dārzeņus ieteicams tvaicēt, kā arī pēc iespējas lielākos apjomos lietot svaigā veidā, pagatavojot no tiem salātus. Lai stiprinātu sirds veselību, noteikti jāieklausās mediķu rekomendācijās un jāievēro ieteiktie padomi uzturam,” atgādina Rimi veselīgās ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas
Tiem, kas vēlas uzlabot savu sirds veselību, ieteicams uzturā lietot dārzeņus un augļus, kā arī priekšroku dot pilngraudu produktiem, piemēram, rupjmaizei, brūnajiem rīsiem vai auzu pārslām. Noteikti nevajadzētu pilnībā atteikties no eļļas, tomēr priekšroku vēlams dot kvalitatīvai produkcijai – vislabāk extra virgin (pirmsspieduma eļļa), nerafinētai rapšu eļļai vai ķirbju sēkliņu eļļai.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.