Kura ir veselīgāka? 0
Tumšā šokolāde parasti tiek uzskatīta par veselīgāku izvēli, jo tā satur vairāk antioksidantu, mazāk cukura un piedāvā potenciālus ieguvumus sirds veselībai. Tomēr, lai gūtu labumu, jāizvēlas šokolāde ar vismaz 70% kakao saturu un jālieto to mērenībā – ieteicams ap 20–30 gramiem dienā.
Piena šokolāde var būt pieņemama izvēle, ja vēlaties gardumu ar maigāku garšu vai papildu kalciju, taču tās augstais cukura saturs un zemāks uzturvērtības profils padara to mazāk veselīgu ilgtermiņā.
Padomi izvēlei:
– Tumšā šokolāde: Meklējiet produktus ar augstu kakao saturu (70% vai vairāk) un minimālām piedevām. Izvairieties no šokolādēm ar pievienotiem cukuriem vai pildījumiem, kas mazina uzturvērtību.
– Piena šokolāde: Izvēlieties kvalitatīvas piena šokolādes ar mazāk cukura un bez mākslīgiem taukiem. Lietojiet to kā retu gardumu, nevis ikdienas uzkodu.
– Mērenība: Neatkarīgi no izvēles, šokolāde ir kalorijām bagāta, tāpēc pārmērīga lietošana var negatīvi ietekmēt veselību.




