SVĒTĪTAIS UN ATTĪROŠAIS 4

Ūdenim ir īpaša loma visās lielajās pasaules reliģijās – tas ir šķīstīšanas līdzeklis un attīrīšanās simbols.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Iegremdējoties ūdenī, cilvēkam tiek simboliski nomazgāti grēki, un viņš tiek savienots ar baznīcu. Jordāna kristiešiem, Ganga hinduistiem, Zamzama avots musulmaņiem – tie visi ir par svētiem uzskatīti ūdeņi.

Kristīgajā baznīcā ūdens svētīšana sākās jau mūsu ēras otrā gadsimta sākumā, savukārt pāvests Sv. Leons IV ieviesa tradīciju svētdienas dievkalpojumos ar svētīto ūdeni apslacīt tautu. IX gadsimtā baznīcā svētītu ūdeni arī drīkstēja nest uz mājām, un ticīgie ar to apslacīja gan māju un laukus, gan mājlopus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kas notiek ūdens svētīšanas laikā? Priesteris Svētās Baznīcas vārdā lūdz, lai Dievs viņu piepilda ar debesu spēku, lai sātans tam un caur to neko nespētu izdarīt. Lai ūdens saņēmēja dvēsele tiek pildīta ar Dieva žēlastību. Lai visas lietas, ko apslaka ar svētīto ūdeni, Dievs šķīsta, dara svētas un padzen no tām visu, kas var kaitēt cilvēkam.

Atrodamas ziņas, ka lūgšanu ietekmi uz ūdens struktūru eksperimentos pierādījuši Pēterburgas Universitātes pētnieki (turklāt nav atšķirības, kādas reliģijas piekritēji lūgušies).
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.