Foto. pexels.com/Alex P

6. Cepti ēdieni 0

Cepti ēdieni, piemēram, frī kartupeļi, cepti vistas gabaliņi un donuts, ir bagāti ar trans-taukskābēm un rafinētiem ogļhidrātiem, kas izraisa iekaisumu un veicina tauku uzkrāšanos. To regulāra lietošana var palielināt aptaukošanās risku.

Cepti ēdieni bieži tiek gatavoti eļļās, kas augstā temperatūrā veido kaitīgas vielas, piemēram, akrilamīdus, kas veicina iekaisumu, tā norāda World Health Organization. Šie ēdieni ir arī kalorijām bagāti, bet ar zemu uzturvērtību, kas apgrūtina svara kontroli.

Alternatīva ir cepšana cepeškrāsnī vai gaisa fritierī, izmantojot veselīgas eļļas, piemēram, olīveļļu. Pamēģini ceptus dārzeņus, piemēram, saldā kartupeļa frī, kas ir garšīgi un mazāk kaitīgi.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.