
Pākšaugi – pupiņas, lēcas, zirņi 0
Pākšaugi ir viens no pamata produktiem, ko vērts iekļaut ēdienkartē. Tie satur daudz šķiedrvielu, olbaltumvielu un minerālvielu, kas ne tikai palīdz ilgāk būt paēdušam, bet arī palīdz organismam regulēt cukura līmeni un stiprina sirds darbību.
Tajos esošās vielas palīdz organismam veidot glutationu, kas nozīmē – šūnas tiek labāk aizsargātas, un ķermenis var efektīvāk cīnīties ar slimību ierosinātājiem. Pākšaugus var izmantot zupās, sautējumos, kotletēs vai kā sātīgu piedevu salātiem.
Avokado
Avokado ir viens no vērtīgākajiem augļiem mūsdienu uzturā. Tas ir pilns ar labajiem taukiem, kas uzlabo smadzeņu un sirds darbību, kā arī palīdz glutationam labāk darboties. Regulāri lietojot avokado, iespējams samazināt iekaisumu organismā un uzlabot kopējo pašsajūtu.
Avokado ir ļoti daudzveidīgs – to var smērēt uz maizes vai pievienot salātiem. Tas ir gan veselīgs, gan garšīgs veids, kā palutināt sevi un vienlaikus pasargāt savu ķermeni no dažādām kaitēm.