Foto – Shutterstock

Maize 0

Iedomājies: atver maizes maisiņu, un tur — zaļš plankums uz jūsu iecienītākās maizītes škēles. Instinkts saka, ka nogriezt to daļu būtu pareizi, jo pārējais taču ir labs. Stop! Maizē pelējums nav tikai virspusē — tas ir kā neredzams tīkls, kas iesūcas dziļi porainajā struktūrā, sēnes micēlijs jau ir visā maizē.

Pelējums izplatās ātrāk nekā redzamais plankums un var izraisīt sliktu dūšu, alerģijas vai pat aknu problēmas. Maizes mitrums un poras ir ideāla vide šim „iebrucējam”.

Tāpēc — kad redzat pelējumu uz maizes, bulciņas, kēksa vai pīrāga, diemžēl ir jāizmet viss. Nav izņēmumu.

Lai maize nepelē, saldē to porcijās, glabā sausā, vēsā vietā auduma maisiņā vai maizes kastē ar ventilāciju. Pirms pirkšanas apskaties iepakojumu, tā derīguma termiņu — ja jau pats iepakojums smaržo pēc pagraba, liec atpakaļ plauktā.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.