Čūlas dziedē ar speciāliem pārsējiem, bet pret tūsku valkā kompresijas zeķes vai dažreiz izmanto arī aparātu limfodrenāžu.
Čūlas dziedē ar speciāliem pārsējiem, bet pret tūsku valkā kompresijas zeķes vai dažreiz izmanto arī aparātu limfodrenāžu.
Foto – Shutterstock

Funkcionālu traumu gadījumā jāvēršas pie ārsta 0

Farmaceites viedoklim piekrīt arī klīnikas Premium Medical traumatologs-ortopēds, Prof. Med. H. Dr. Konstantīns Kalnbērzs, vienlaikus uzsverot, ka ziemas sezonā gūtās traumas mēdz būt ļoti atšķirīgas. Var būt arī tā, ka zem sapampuma slēpjas lūzums, bet paliels zilums norāda uz nopietnu asinsizplūdumu. Arī šķietami niecīgi savainojumi var būtiski ietekmēt mūsu veselību.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Gadījumos, kad rodas funkcionāli traucējumi vai ir acīmredzama ekstremitātes deformācija, ir īpaši svarīgi konsultēties ar ārstu, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes. Gadījumā, kad kāja ir sapampusi un, sperot soli, rodas sāpes, vai kad roku ir grūti vai praktiski nav iespējams salocīt, ieteicams sazināties ar ārstu, kas ar rentgena uzņēmuma palīdzību novērtēs, vai tas ir spēcīgs sasitums vai lūzums. Galvas sasitumu gadījumos ir jābūt īpaši piesardzīgiem – zem neliela puna var slēpties smadzeņu satricinājums.
K. Kalnbērzs uzsver, ka traumas, kuras netiek pareizi ārstētas, var radīt komplikācijas nākotnē, piemēram, lūzums, kas nav laicīgi pamanīts un ir saaudzis nepareizi, vai “izstaigāts” galvas satricinājums var radīt sāpes un lielākas problēmas pēc kāda laika.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.