Foto – Shutterstock

Neknibināt un neburzīt! 0

“Pumpas un dažādi izsitumi parasti vērojami uz deniņiem vai pieres, līdz ar to, iespējams, rakstot vai cītīgi domājot, šīs vietas tiek knibinātas ar nagiem. Tas nav labi, jo rokas nav ideāli tīras. Vasaras laikā poras ir vairāk atvērušās, tāpēc problēma kļūst aktuālāka. Seju knibina gan pusaudži, gan nopietni, pieauguši cilvēki. Parasti tas notiek stresa ietekmē. Nav nozīmes – sieviete vai vīrietis, bet sievietēm mēdz būt gari nagi, kas vēl vairāk pasliktina situāciju,” novērojusi speciāliste.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

“Ādas burzīšana savukārt veido krunkas. Sejas muskulatūra ir ļoti īpatnēja. Kājas muskulis darbojas uz abām pusēm, turpretī sejas muskulatūra ir vairāk vienvirziena. Pirmās krunkas rodas no mīmikas – pieres raukšanas, acu miegšanas, smiešanās. Bet tās var veidoties, arī burzot seju ar rokām. Ja gribas atmosties, labāk izmantot aukstu dušu vai ledus gabaliņus,” iesaka Ilze Actiņa. Jāpiedomā arī pie gulēšanas pozas. “Japānā populāri ir apzināti gulēt uz muguras, lai nerastos krunkas. Savukārt spilvenā iespiesti vaigi tā nereti paliek visu nakti. Tas ir pietiekami ilgs laiks, lai veicinātu krunku attīstību,” atklāj kosmētiķe.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.