Bulgura priekšrocības 0
Novecojot, mūsu gremošanas trakta darbība palēninās, padarot šķiedrvielas par galveno uzturvielu. Šķiedrvielas veicina veselīgu gremošanu, novērš aizcietējumus, pazemina holesterīna līmeni, uztur cukura līmeni asinīs un veicina sāta sajūtu. Bulgurs pārspēj visus citus pilngraudu produktus šķiedrvielu satura ziņā, saturot 8 gramus uz vienu tasi vārītu graudu.
Tas ir arī mangāna avots, kas ir svarīgs kaulu veselībai, un magnija avots, kas atbalsta normālu asinsspiedienu un muskuļu darbību — abi ir svarīgi spēka saglabāšanai novecojot.
Pētījumi liecina, ka cilvēki, kas katru dienu ēd divas līdz trīs porcijas pilngraudu produktu, var nodzīvot ilgāk un samazinās arī hronisku slimību risku.




