Foto: Shutterstock

3. Ko darīt, ja ir priekšlaicīga ejakulācija un mīlēšanās brīdis beidzas pārāk ātri? 1

Sēklas noplūdi par pāragru uzskata tad, ja kāds no partneriem nav apmierināts ar dzimumakta ilgumu. No tā pastāvīgi cieš vidēji 30% pāru. Šī problēma izplatīta daudz biežāk nekā impotence, un nereti abas ir saistītas. Vāja erekcija rada vīrietī bažas un veicina ātrāku spermas noplūdi. Savukārt priekšlaicīga ejakulācija, izraisīdama nedrošību, ir potences traucējumu cēlonis. Tad vajadzētu doties pie urologa vai seksologa – jo ilgāk problēma pastāvēs, jo grūtāk būs novēršama.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Nav vērts uztraukties, ja tā notiek tikai dažkārt, piemēram, uzsākot attiecības ar vēl neiepazītu partneri, mīlējoties neierastā situācijā. Tā var notikt arī tad, ja tuvības brīži ir retāk nekā reizi mēnesī un priekšdziedzerī radies sastrēgums. Pāragras ejakulācijas profilaksei tuvības brīžiem jābūt pietiekami bieži.

Ja grūti novilcināt spermas noplūdi, ieteicama īsa priekšspēle un izvēlēties mīlēšanās pozu, kura šķiet mazāk kārdinoša.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var palīdzēt antidepresanti, kas kavē uzbudinājuma rašanos galvas smadzenēs. Tos lieto atkarībā no tā, kad tiek plānots sekss, vai regulāri 3–4 mēnešus. Vajadzīgs laiks, lai pierastu, ka dzimumakts notiek normāli, un zustu nepārliecinātība par savām spējām.

Pēdējā laikā pieejams arī jauns preparāts, kas lietojams pusstundu pirms tuvības brīža, turklāt ar mazāku blakusparādību risku.
Ja priekšlaicīga sēklas noplūde ir kombinācijā ar vāju erekciju, zāles, kas uzlabos potenci, pagarinās arī dzimumakta ilgumu.

Ja dzimumlocekļa galviņa ir pastiprināti jutīga, 10 minūtes pirms seksa var lietot jutību mazinošu ziedi vai aerosolu. Dažkārt ejakulāciju aizkavē ar jutību mazinošu lubrikantu ieziestu prezervatīvu lietošana.

Tomēr nebūtu prātīgi paļauties tikai uz medikamentiem un intīmprecēm. Jācenšas apgūt paškontroles spējas. Mīlēšanās laikā uzmanība jāpievērš elpošanai. Ieteicams trenēt starpenes muskuļus, tos sasprindzinot un atslābinot.

4. Cik daudz partneru dzīvē ir vidējam latviešu vīrietim?

Ja puisis agrā jaunībā iepazinies ar meiteni un ar viņu līdz pusmūžam dzīvojis kopā, visticamāk, viņam gribēsies izbaudīt seksu arī ar citām sievietēm. Savukārt tie, kuri iztrakojušies jaunībā, brieduma gados sānsoļus nesper, ja partnerattiecības ir stabilas.

Domāju, ka apmēram desmit partneres dzīves laikā vīrietim būtu normāls, taču ne obligāts skaits. Lielāks daudzums liecinātu par neprasmi veidot attiecības un par neirotiskām izpausmēm.

Mani satrauc fakts, ka arvien vairāk ir vīriešu, kuriem ap 30 gadu vecumu joprojām nav bijis seksa. Varbūt tik ilgstošas atturēšanās iemesls ir aizraušanās ar datoru vai pārāk liela fiziskā slodze sportojot un tāpēc seksuālā enerģija tiek sublimēta. Būtiski ir tas, ka, jo ilgāk kavējas, jo grūtāk uzsākt attiecības.

Reklāma
Reklāma

5. Vai ir normāli pastāvīgi domāt par seksu?

Manuprāt, paziņojumi, ka vīrietim ik pēc pāris minūtēm nāk prātā sekss, nav patiesi. Paaugstināta uzbudinātība un seksuāla ieinteresētība par normālu uzskatāma pubertātes laikā. Citos dzīves posmos tā var liecināt par neveiksmīgu dzimumdzīvi un psiholoģiska rakstura problēmām.

6. Kā saprast, ko seksā vēlas sieviete?

Katrai vajadzīgs kas cits, taču visas grib saņemt uzmanību un izjust baudu. Dažām atkarībā no hormonu līmeņa menstruālā cikla laikā vēlmes mēdz nedaudz atšķirties.

Ideāls variants, lai noskaidrotu, ko partnere grib, ir sarunas par to, taču, protams, viņa daudz ko var noklusēt. Varbūt pietiktu paust patiesas ķermeņa reakcijas. Diemžēl, saprotot, cik vīrietim sekss ir svarīgs, sieviete nereti mēdz tēlot labsajūtu. Citkārt vīram ir priekšlaicīga sēklas noplūde, bet sieva ir ļoti apmierināta, jo vēlas, lai mīlas brīdis beigtos ātrāk.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.