
3. Baltmaize un rafinētie graudi 0
Baltmaize, baltie rīsi un citi rafinētie graudi ātri pārvēršas cukurā organismā, izraisot strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, kas veicina iekaisumu un tauku uzkrāšanos. Tie satur maz šķiedrvielu, kas palīdz regulēt cukura līmeni un uzturēt veselīgu svaru.
Rafinētie graudi zaudē lielāko daļu uzturvielu un šķiedrvielu apstrādes procesā, padarot tos par “tukšiem” ogļhidrātiem, kas var izraisīt iekaisuma reakcijas, kā norāda Journal of Nutrition. Tie veicina insulīna līmeņa svārstības, kas stimulē tauku uzkrāšanos, īpaši ap vidukli.
Aizstāj baltmaizi un baltos rīsus ar pilngraudu produktiem, piemēram, kvinoju, brūnajiem rīsiem vai pilngraudu maizi, kas satur vairāk šķiedrvielu un palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni. Pievieno pilngraudu ēdieniem dārzeņus, lai palielinātu sāta sajūtu un uzlabotu uztura kvalitāti.