Foto – Shutterstock

Uzmanies no kukaiņiem! 0


Lai pārgājiens būtu veiksmīgs un patīkams, nedrīkst aizmirst, ka mežs ir putnu un dzīvnieku mājas, un pret tām ir jāizturas ar cieņu. Uzņēmuma “Latvijas valsts meži” projekta “Mammadaba” eksperts Kristaps Didže uzsver, ka, sastopot dzīvnieku vai putnu mazuļus, ieteicams klusītēm doties prom, jo turpat tuvumā var būt viņu mamma. Tā steigsies aizsargāt savus bērneļus, un šīs rūpes var apdraudēt atpūtniekus.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Arī čūskas, kas nemanītas dzīvo mežos un pļavās, var sagādāt nepatīkamu pārsteigumu, taču, pienācīgi sagatavojoties, tās atpūtai nekaitē. Pamanot rāpuli, tam nav jātuvojas – čūska uzbrūk tikai tad, ja jūtas apdraudēta. Dodoties mežā vai brīvdabas pastaigā, piemēroti apavi ir gumijas zābaki, lai čūska nevar iedzelt kājā. Speciālists iesaka mežā staigāt smagnējiem soļiem, jo rāpuļiem nepatīk vibrācijas, tādēļ tie, visdrīzāk, dosies prom no šīs zemās frekvences svārstību vietas.

Jo siltāks ir laiks, jo biežāk pļavās un piemājas dārzā plūktā ziedu pušķī vai saldas sulas glāzē iespindz pa lapsenei, sirsenim vai bitei. Alerģiska reakcija uz šo kukaiņu dzēlieniem nav retums. Velkot ārā dzeloni, jāizvairās saspiest indes maisiņu. Diemžēl ir gadījumi, kad kukaiņa dzēliens nebeidzas tikai ar sāpēm, tūsku, niezi un apsārtumu, jo retos gadījumos var iestāties anafilaktiskais šoks, kas var beigties pat letāli. Īpaši bīstamas ir situācijas, ja ēdienā vai dzērienā nepamanīta lapsene iedzeļ mutē vai rīklē. Gaidot mediķu palīdzību, sadzelto vietu var dzesēt ar vēsu kompresi no ārpuses un sūkāt ledus gabaliņu vai maziem malkiem dzert aukstu ūdeni.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.