Foto. pexels.com

Kā ēst kaulu smadzenes? 0

Lai gan šis produkts ir lielisks dažādu vitamīnu un minerālvielu avots, tas ir arī bagāts ar taukiem. Tas jāiekļauj uzturā mēreni un ar saprātu, pretējā gadījumā tas novedīs pie svara pieauguma.

Pārliecinieties, ka iegādājaties kaulus no cienījama miesnieka – nepieciešami tīri, gaiši rozā kauli no dzīvniekiem, kas audzēti to dabiskajā vidē, ganībās. Varat lūgt apakšstilbus, vērša astes, kakla kaulus vai augšstilba kaulus.

Tradicionāli šo produktu izmanto buljonā vai zupā. Izmantotā kaulu smadzeņu daudzums ir atkarīgs no vēlamā šķidruma biezuma vai bagātības. Gatavošanas process ir laikietilpīgs. Kauli ir jāvāra uz lēnas uguns 36–48 stundas.

Varat kaulu smadzenes pievienot arī mērcei vai pagatavot pannā ar eļļu. Daži ēd kaulu smadzenes, uzsmērētas uz krekeriem vai grauzdiņiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.