Personiskā arhīva foto

Ikdienā strādājat ar cilvēkiem grupās, kā arī vadāt individuālos seansus. Ar kādām problēmām vai slimībām cilvēki vēršas pie jums? 0


Vispirms vēlos uzsvērt, ka slimības neeksistē. Cilvēka šķietamās slimības ir tikai sekas viņu rīcībai, domām, sajūtām. Piemēram, saskaņā ar psihokinezioloģiju, dusmas un aizvainojums noslogo aknas, bailes un bezspēcība uzsūcas nierēs, savukārt noliegums un garīgs pārgurums var novest pie kuņģa problēmām un ietekmēt sirdi un plaušas. Cilvēka ķermeni caurvij saistaudi, kas ieskauj iekšējos orgānus un notur tos savā vietā, vienlaikus savienojot tos ar ķermeņa ārējo “konstrukciju” – muskuļiem, kauliem, locītavām un nerviem. Viss ir savstarpēji savienots – ārējās svārstības ietekmēt iekšējās, un otrādi. Ja ķermenis ir saspringts iekšēji, šī spriedze bieži vien atspoguļojas kustībās un pozā. Piemēram, kādai manai klientei bija ļoti savilki pleci, sāpēja mugura un bija paaugstināts asinsspiediens. Vairāku seansu laikā mēs šķetinājām viņas emocionālos blokus, kas bija veidojušies dažādu notikumu rezultātā. Piedzīvojot lielu stresu, ķermenis saņem divtik lielu sitienu – acumirklī sažņaudzas kuņģis, samazinās elpošanas apjoms un dziļums, kas tūlīt ietekmē asinsvadus un šūnas, kas tālāk rada sekas citos iekšējos orgānos. Viss fiziskais ķermenis piedzīvo šoku. Tā vietā, lai dotos uz aptieku pēc pretsāpju un nervus nomierinošiem līdzekļiem, cilvēkam ir jāatgūst miers un jācenšas atjaunot sava ķermeņa, prāta un gara līdzsvaru. Tieši to arī māca organiskā joga.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

Vai jūs piekrītat teicienam „Tu esi tas, ko tu domā”?

Jā, pilīgi noteikti. Kā jau minēju, mūsu domas un emocijas tieši ietekmē mūsu fizisko un garīgo ķermeni. Bet ir vēl trakāk – cilvēki nevis kļūst par savu domu, bet par citu domu realizētājiem. To bieži vien nosaka izklaides industrija – laikraksti, žurnāli, televīzija, interneta vietnes. Ir pārpārēm informācijas par to, kāds ir laimīgs cilvēks, kāds ir skaists cilvēks, kāds ir veiksmīgs cilvēks. Nemitīgi tiekam pakļauti nosacījumiem par to, kā mums jāizskatās, jāuzvedas, jādomā. Ja cilvēks saskaras ar kādu problēmu, viņš vispirms meklē risinājumu internetā, žurnālā vai kādā citā krātuvē, nevis sevī. Ar katru reizi ieklausīšanās sevī kļūst arvien grūtāka un neiespējamāka. Cilvēki ir kā aizmiguši un nemitīgi dzīvo sapņu pasaulē. Mans mērķis ir palīdzēt cilvēkiem pamosties. Es to realizēju ar organiskās jogas filozofiju.

Kā cilvēks sevi var izdziedināt?

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikai un vienīgi ieklausoties savā ķermenī. Līdzsvarojot elpošanu, nervu sistēmu, iekšējos orgānus, kā arī emocijas un vēlmes, veidojot harmoniju, mēs radām pamatu iekšējam līdzsvaram, laimei un veselībai. Galvenais ir iemācīties ieklausīties sevī un elpot, jo elpošana, dziļa un vienmērīga, ir mūsu pamatu pamats. Iemācīties strādāt ar savu elpu, izzināt sava ķermeņa anatomiju un tā mijiedarbību ar mūsu domām un emocijām. Citiem vārdiem sakot – būt saskaņā ar sevi un apzināties savu rīcību. Un man kā skolotājam ir neizmērojams prieks, ka varu nodot savas zināšanas tālāk pasaulē un palīdzēt pamosties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.