3. Eleganti atliecamies 0


a) Sēžot ar ķermeņa priekšdaļu pret atzveltni, sānis izvērstām kājām, paceļam augšup vienu roku, plaukstu locītavā vijīgi pagriežot uz āru un pirkstus izvēršot vēdeklī. Pēc tam tāpat paceļam otru roku.
 b) Pagriežam galvu sānis un, ieliecot rokas elkoņos, vienai ļaujam noslīgt līdz plecam, bet otrai – līdz pierei. 
c) Ar vienu roku turoties pie atzveltnes, gāžamies atmuguriski un otru plaukstu novietojam uz grīdas. 
d) Atlaižam atzveltni un, maksimāli atliecoties, izstiepjam uz aizmuguri brīvo roku. Darot visu apgrieztā secībā, pieceļamies atpakaļ.

Reklāma
Reklāma


4. Slidinām krēslu starp kājām

Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

a) Sēžam ar ķermeņa priekšdaļu pret atzveltni, sānis izvērstām kājām, ar rokām turamies pie atzveltnes. Kājas novietotas uz pirkstgaliem. 
b) Nostājoties uz pilnas pēdas, sagāžam krēslu uz priekšu un slidinām caur kājām.
c) Novietojot krēslu uz grīdas, izstiepjam vienu roku taisni uz priekšu.

5. Veikli pārveļamies

a) Slidinām krēslu atpakaļ un, atbalstoties pret to, nostājamies dziļā izklupienā. Aizmugurē jāizstiepj krēslam tuvākā kāja. 
b) Nolaižam dibenu uz grīdas un pārceļam saliekto kāju iztaisnotajai, kuru pēc tam aizmugurē saliecam. Šis pārvēliens jāizpilda ļoti aši.

Svarīgi zināt!

CITI ŠOBRĪD LASA

* Kustības izpilda citu pēc citas, jo tās harmoniski savijas vienotā horeogrāfiskā kombinācijā.

* Plastiskās ekstravagances kustības grūti aprakstīt vārdiem, jo tās ir ļoti graciozas un vijīgas. Ir iespēja mazliet improvizēt, ļaujoties savām izjūtām.

EKSPRESINTERVIJA AR AIJU VĪTOLIŅU

Kādi ir pirmie iespaidi pēc nodarbības?


Bija ļoti interesanti. No malas tā varbūt izskatās tikai kā padejošana, taču slodzīte bija pamatīga. Trenere Inese ir fantastiska. Tik enerģiska un vitāla – visu cieņu! Plastiskās ekstravagances vislielākais bonuss man šķita tas, ka ne tikai mehāniski jāatkārto treneres rādītās kustības kā aerobikas nodarbībās, bet uz stundu iespējams pilnīgi atslēgties no ikdienas rūpēm, iegrimstot dejā un mūzikā. Tas bija baigi forši!


Vai kaut kas arī nepatika?

Nekas tāds nenāk prātā. Pie plusiem vēl jāmin īpašā gaisotne deju zālē – pieklusināts apgaismojums, deg svecītes, skan skaista mūzika. 
Nav jābaidās izgāzties, jo citas uz tevi neskatās. Katra darbojas savā nodabā, dara, cik spēj. Ikvienai ir visas iespējas augt un attīstīties.

Vai bija grūti?


Jā, taču ne paranormāli. Trenere kombinācijai pakāpeniski lika klāt jaunas kustības, turklāt ikreiz, to atkārtojot, uzķēru kādu jaunu niansi kustību izpildījumā. Jo vairāk liku klāt un ar lielāku atdevi kombināciju izpildīju, jo ķermenim, protams, bija lielāka slodze.

Vai juti muskuļus?


(Gari nopūšas.) Un kā vēl! Lai izpildītu atliecienus, cilātu kājas, muguras muskuļiem noteikti jābūt spēcīgiem. Manuprāt, strādāja viss ķermenis līdz pat pirkstu galiņiem, tika nodarbinātas pilnīgi visas muskuļu grupas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.