Foto: Pexels

Ēd garšīgi un veselīgi: vienas dienas ēdienkartes paraugs 13

Avots: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Buratino tiks aprīts: Strelkovs no cietuma prognozē, ar ko beigsies “romāns” starp Vašingtonu un Kremli 49
Cik daudz skaidras naudas vajadzētu glabāt mājās? Eksperti sniedz precīzu atbildi
Lasīt citas ziņas

“Kurus pārtikas produktus izmantot ēdienu gatavošanai, lai maltītes būtu veselīgas?” – Jautā Inta K.

Jāievēro dienas ritms

“Ēdot uzņemam dzīvības procesiem nepieciešamo enerģiju, taču uzturam un ēšanas paradumiem ir arī liela loma psiholoģiskās labsajūtas nodrošināšanai. Ēdiens mazina stresu un trauksmi, uzlabo garastāvokli,” skaidro uztura speciāliste Nelda Karpenska-Allaža.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad esam darbā, parasti ir tikai viena ēdienreize – pusdienas, taču, strādājot attālināti, ledusskapis ir turpat blakus, tāpēc biežāk virinām tā durvis. Ar uzturu kompensējam trauksmi un uzlabojam garastāvokli. “Tas nav izsalkums, kas mudina meklēt kaut ko ēdamu,” norāda uztura speciāliste. “Lai mazinātu vēlmi bieži ieskatīties ledusskapī, svarīgi ievērot noteiktu diennakts ritmu un ēšanas režīmu. Ļoti svarīga loma ir kvalitatīvam miegam, turklāt jāguļ naktī (vismaz 7–8 stundas!), bet dienā jābūt aktīvam. Ja ir liela vēlēšanās, kādas 20 minūtes var veltīt diendusai.”

Uztura speciāliste galveno dienas maltīti iesaka ieturēt līdz trijiem dienā, vakariņas ēst vismaz 2,5 stundas pirms došanās pie miera un noteikti atturēties no ēšanas naktī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.