Šokolāde 6

Šis ir viens no visvairāk ar mītiem apvītajiem produktiem, aizliegtais auglis, laimes simbols. Acteku un Maiju ciltis kakao pupiņas izmantoja kā norēķināšanās līdzekli zelta vietā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

Mīti. Viens no izplatītākajiem mītiem ir saistīts ar to, ka šokolāde veicina aptaukošanos un līdzās citiem saldumiem nav ieteicama ikdienas diētā. Turklāt tā bojā zobus. Tāpat ir dzirdēts par šokolādi kā enerģijas avotu vai labsajūtas izraisītāju, kas mazina depresiju.

Patiesība. Ir zinātniski pierādīts, ka šokolādes sastāvā esošajiem flavonoīdiem piemīt antioksidatīvas īpašības un tie pozitīvi ietekmē sirds veselību. Tāpat šokolādē esošās vielas palīdz samazināt augstu asinsspiedienu un trombu veidošanās risku. Tai pašā laikā šokolāde satur daudz kaloriju, kas savukārt var veicināt aptaukošanos, tāpēc kardiologi iesaka dienā uzņemt ne vairāk kā 8 gramus kvalitatīvas melnās šokolādes. Jāatceras, ka šokolāde nav uzturs, bet patīkams našķis sevis iepriecināšanai. Būtiskākais ir mērenība un kvalitāte!

CITI ŠOBRĪD LASA


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.