Tumšā šokolāde 0
Mēs to mīlam tās garšas un tekstūras dēļ, taču tumšā šokolāde satur arī veselīgu šķiedrvielu devu. 28 gramu porcija ar 70–85% kakao saturu nodrošina 3,09 g šķiedrvielu. Tumšās šokolādes šķiedrvielas nāk no kakao pupiņām, kas satur lignānus un citas nešķīstošās šķiedrvielas, kas veicina gremošanu.
Kakao šķiedrvielas var uzlabot zarnu mikrobioma sastāvu, veicinot labvēlīgo baktēriju, piemēram, Lactobacillus un Bifidobacterium, augšanu. Turklāt tumšā šokolāde ir bagāta ar flavonoīdiem, kas var samazināt sirds slimību risku, uzlabojot asinsvadu funkciju. Tomēr izvēlieties šokolādi ar augstu kakao saturu un zemu cukura līmeni, lai maksimāli izmantotu ieguvumus veselībai.




